Le Larry

Taartje van geitenkaas met zongedroogde tomaten

Aantal personen

 4 personen

Bereidingstijd

  20 min

Ingrediënten

  • 250 g Ganda Ham
  • 4 geitenkaasjes (type crottin)
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 1 bakje basilicumscheutjes
  • bieslook
  • 2 sjalotjes, versnipperd
  • 8-tal groene olijven, fijngehakt
  • 10 gepelde amandelnootjes, fijngehakt
  • 1 dl olijfolie, extra vierge
  • ½ dl balsamicoazijn
  • 1 theelepel fijngehakte roomse kervel
  • 1 theelepel fijngehakte munt
  • 1 theelepel fijngehakte koriander
  • peper, zout, cayennepeper

Bereidingswijze

Snij de geitenkaasjes in kleine blokjes, dat gaat best met een vochtig mes.

Meng ze met de versnipperde sjalotjes, de groene olijven, de amandelen, de groene kruiden, ½ dl olijfolie, peper, zout en wat cayennepeper (naar smaak).

Vul bodemloze cilindervormpjes op met de kaas en de gedroogde tomaten.

Drapeer de ham op koele borden en zet er een taartje op.

Verwijder het vormpje en versier het met een boeketje jonge basilicumscheutjes (samengebonden met een takje geblancheerde bieslook).

Druppel de olijfolie en de azijn over de ham en versier met takjes tuingroen.

Geitenkaasbolletjes
Le Larry


Andere recepten met geitenkaas