Le Larry

Plaattaart met gekarameliseerde ajuin en geitenkaas

Aantal personen

  

Bereidingstijd

  45 min

Ingrediënten

  • Bladerdeeg 
  • Geitenkaas
  • Witte ajuin 
  • Verse tijm 
  • Boter 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht) 

Snijd de witte ajuin in dunne schijfjes en bak dit op een laag vuurtje met heel wat boter. Kruid met peper en zout en laat dit bakken gedurende 20-30 min, de ajuintjes gaan vanzelf karamelliseren. Voeg wat verse tijm toe en kruid nog bij.

Haal het bladerdeeg uit de verpakking en bak dit voor 5 minuten op 200°C. Prik met een vork eerst wat gaatjes in het deeg voor je het afbakt.

Eens het bladerdeeg is afgebakken haal je het uit de oven en leg je de gekarameliseerde ajuinen erop. Leg bij deze stap ook stukjes geitenkaas en extra tijm op de plaattaart.

Klop een eitje op een bestrijk hiermee de randen van de plaattaart.

Bak het geheel nog af in de oven tot de randen van de plaattaart mooi goudbruin zijn.

Geitenkaasbolletjes
Le Larry


Andere recepten met geitenkaas